fatto di passione

N1 A canotto pizza style

Nowy styl pizzy napoletany młodego pokolenia pizzaiolo, wprost z włoskiej prowincji Caserta, już od teraz w Krakowie ! Przedstawiamy Państwu nowatorskie podejście do tradycji pizzy neapolitańskiej rodem z włoskiego regionu Kampanii, wzbogacając historyczne receptury o nowe połączenia smaków i innowacyjne podejście do wyrobu ciasta. Pizza w stylu N1 Neapoletana a Canotto, ( canotto z włoskiego ponton) jak sama nazwa wskazuje to przede wszystkim zwiewna i napompowana skórka, najlepiej smakująca na miejscu w lokalu, zaraz po wyjęciu z pieca! Nasza N1 to wypracowana receptura, wzbogacona znakomitymi dodatkami włoskiej selekcji składników i charakterystyczne brzegi, o których rozpisywał się w kulinarnych publikacjach Carlo Sammarco, uważany za jednego z prekursorów gatunku, mówiąc z lubością iż „wziął niekochaną skórkę i uczynił z niej swój znak firmowy”.

Serdecznie zapraszamy wszystkich koneserów nowych smaków, mając nadzieję, że jak przystało na „a canotto” – w dosłownym znaczeniu ponton, rozpłyniecie się z zachwytu wyjątkowych doznań i kombinacji kulinarnych odnoszących się nie tylko do samej pizzy ale do innych ciekawych propozycji z naszej karty.

Amatorzy słodkości mogą liczyć na domowe wypieki w postaci znakomitej bezy, tortu Dacquoise o różnych smakach, cannoli z ricottą i pistacjami oraz najznamienitszych tart. W wersji wytrawnej zapraszamy na 2 rodzaje focacci oraz deskę serów Rozlewamy piwo kraftowe z małopolskiego browaru Piwojad (rodzaj piwa beczkowanego w zależności od programu tygodniowego oraz stałe menu butelkowane), nieśmiertelne prosecco, aperol spod ręki wytrawnego w sztuce barmana, włoskie wina butelkowe, wina in house (kieliszek/karafka), domowe lemoniady czy espersso 100 % arabika na franuską modłę kończenia posiłku. Ci vediamo presto w Numero UNO ! Czekamy na was z najlepszą neapoletaną N1 A Canotto!

Instrukcja spożycia

Instrukcja spożycia

N1 A canotto pizza style

Pizzę podajemy w całości, gdyż z zasady, każdą oryginalną neapolitanę nikt nigdy nie kroi w tradycyjne trójkąty! Na Państwa życzenie, kroimy albo tniemy ciasto nożyczkami, aczkolwiek na przysłowiową modłę neapolitańską, bądź to jemy z całości, posługując się sztućcami (instrukcja poniżej), bądź wykrawamy kawałki, składając je dłońmi jak kanapkę. Pizzę konsumujemy zaczynając od środka i kierując się ku napompowanym brzegom, które ostatecznie służą do zebrania pozostałości oliwy lub sosu pomidorowego z talerza. W razie wyższej konieczności porcjowania placka, na stołach znajdziecie Państwo specjalne radełka, które pozwolą na podzielenia ciasta.

Weż do ręki sztućce.

Zacznij jeść od środka pizzy.

Jedż aż zostaną same brzegi.

Brzegi pizzy zjedz rękami.

CANOTTO Z WŁOSKIEGO PONTON

PIZZA A CANOTTO

ZE WZGLĘDU NA STOPIEŃ WYPIECZENIA I „NAPOMPOWANIA” BRZEGÓW CIASTA, NAJLEPIEJ SAMKUJE ZARAZ PO WYJĘCIU Z PIECA, A ZATEM NA MIEJSU W LOKALU. ZACHĘCAMY WAS DO REZERWACJI STOLIKÓW I PRZY OKAZJI DO SPOTKANIA SIĘ Z NASZYM ZDOLNYM PIZZAIOLO, KTÓRY PRZY DOBRYM HUMORZE ZDRADZA TAJNIKI KOMBINCAJI NAJLEOSZYCH SMAKÓW NEAPOLETANY….
DO ZOBACZENIA !

u

find

don peppe’s
location near

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Mauris tincidunt, nisl et aliquet molestie, mi orci tincidunt velit.

    Or call us and order in:

    +381 065 666 6666